Lid worden

Alle nieuwsberichten

Nieuwe bestuursleden bij Dioraphte

Door Dioraphte Gepost op 4 maart 2024
Sahar Yadegari en Coen Teulings komen het bestuur van Dioraphte versterken.

Met plezier meldt vermogensfonds Dioraphte dat Sahar Yadegari en Coen Teulings hun bestuur komen versterken. Laatstgenoemde neemt per 20 maart 2024 de voorzittershamer over van Arnold Croiset van Uchelen, die het bestuur na acht jaar verlaat gezien het einde van zijn statutair toegestane zittingstermijn.

Coen Teulings is onder meer universiteitshoogleraar aan de Universiteit Utrecht en fellow bij het Center for Economic en Policy Research. Eerder was hij hoogleraar economie aan de universiteiten van Cambridge, Amsterdam en Rotterdam. Van 2006 tot 2013 was hij directeur van het Centraal Plan Bureau (CPB). Daarvoor was hij onder meer directeur van het Tinbergen Institute, lid van de Raad van Economisch Adviseurs van de Tweede Kamer en voorzitter van diverse commissies. Daarnaast is hij voorzitter van de Raad van Toezicht van de Boekmanstichting en lid van de commissie kapitaalmarkt AFM.

Naast de benoeming van Coen Teulings, zal met ingang van 20 maart 2024 ook Sahar Yadegari als algemeen lid toetreden tot het bestuur. Zij volgt Peter Mensing op die eveneens terugtreedt vanwege het eind van zijn toegestane zittingstermijn. Sahar Yadegari is directeur-bestuurder van VHTO, een landelijk expertisecentrum voor meer vrouwen in de bèta, techniek en IT. Daarnaast is zij toezichthouder bij Nicam, de organisatie voor leeftijdskeuring van films en series in Nederland. Sahar was voorheen als Programma Manager bij Adessium Foundation verantwoordelijk voor de financiering van maatschappelijke initiatieven gericht op de bescherming van digitale rechten. Eerder werkte ze als senior advisor en manager bij EY en PWC. Zij studeerde Bestuurskunde aan de Universiteit Leiden en Bedrijfskunde aan Nyenrode Business University.

Dioraphte is zeer verheugd met de komst van Coen Teulings en Sahar Yadegari die met energie, betrokkenheid en kennis van zaken aan de slag zullen gaan en wensen hen veel succes in deze nieuwe rol.

Ook deze website maakt gebruik van cookies zodat we de website nog makkelijker en persoonlijker kunnen maken voor u.Bekijk ons cookiebeleid