Lid worden

Filantropie; onmisbaar voor onze samenleving

Deze initiatieven hebben grote impact op diverse terreinen zoals gezondheidszorg, welzijn, sport, cultuur, natuur en milieu, verduurzaming en ontwikkelingssamenwerking.

Filantropie

Ons land en grote delen van de wereld zouden er heel anders uitzien zonder de inzet en steun van filantropische instellingen. Wij zijn een energieke sector die oplossingen vindt voor maatschappelijke vraagstukken die bovendien zorgt voor maatschappelijke binding en actief burgerschap. Zo werken onze leden samen om de situatie van vluchtelingen te verbeteren, de eenzaamheid onder ouderen te verminderen, nieuwe kansen op de arbeidsmarkt te creëren en onze cultuur en erfgoed te onderhouden.

Meer over Filantropie in Nederland

Fondsen en foundations

Fondsen en foundations zijn particulier, autonoom en divers en daardoor geheel vrij in de keuze op welke maatschappelijke vraagstukken zij zich richten. Zij bepalen zelf welke methoden zij daarvoor gebruiken en met wie zij samenwerken. Onze leden kunnen zich door hun financiële autonomie richten op de lange termijn in de aanpak van maatschappelijke vraagstukken.

Meer over fondsen

De FIN

De FIN is de branchevereniging van fondsen en foundationsDe 350 leden zetten zich in voor het publieke belang op uiteenlopende gebieden zoals maatschappelijk welzijn, natuur, internationale samenwerking, gezondheid en cultuur.

    

Meer over de FIN 

Ook lid worden van de FIN?

Geniet van exclusieve toegang tot het ledennetwerk en krijg ook inspraak in de belangenbehartiging. Daarom wordt uw organisatie lid van de FIN!

Ook deze website maakt gebruik van cookies zodat we de website nog makkelijker en persoonlijker kunnen maken voor u.Bekijk ons cookiebeleid