Lid worden

Alle berichten over aanpak van de crisis

Geef burgers de ruimte

Gepost op 12 mei 2020
In de samenleving moet ruimte zijn voor burgers die idealen hebben, problemen in de samenleving signaleren en bij willen dragen om tot oplossingen te komen.

In de samenleving moet ruimte zijn voor burgers die idealen hebben, problemen in de samenleving signaleren en bij willen dragen om tot oplossingen te komen. Dat is de boodschap van SBF die inmiddels is aangeboden aan de programmacommissies. Om de inzet van deze burgers om goed te doen voor de toekomst te borgen, komt SBF met een oproep die bestaat uit zes punten en een aantal concrete voorstellen voor de verkiezingsprogramma’s.

In aanloop naar de verkiezingen van 2021 zijn alle politieke partijen bezig hun partijprogramma’s vorm te geven. Als input daarvoor brengt SBF onder de aandacht hoe belangrijk de vrijwillige inzet is voor publieke belangen en voor een open democratische samenleving. Goed doen en actief betrokken zijn bij de samenleving draagt bovendien bij aan zingeving, geeft zelfvertrouwen en het gevoel bij elkaar te horen. Nu en straks in de post-coronatijd, is de inzet en betrokkenheid van actieve burgers die zich inzetten voor elkaar belangrijker en relevanter dan ooit. Lees hier meer.

Ook deze website maakt gebruik van cookies zodat we de website nog makkelijker en persoonlijker kunnen maken voor u.Bekijk ons cookiebeleid