Lid worden

Alle berichten over aanpak van de crisis

Extra steun van Vereniging Rembrandt

Door Vereniging Rembrandt Gepost op 9 juni 2020
De Vereniging Rembrandt heeft samen met de Turing Foundation een bedrag van € 300.000 beschikbaar gesteld

De Vereniging Rembrandt heeft samen met de Turing Foundation een bedrag van € 300.000 beschikbaar gesteld waarmee musea in de periode na de heropening kleine presentaties kunnen inrichten om de verrassende rijkdom van ons gezamenlijk kunstbezit te laten zien.

(deze actie is inmiddels gesloten, inzenden kan niet meer)

De Vereniging Rembrandt, vooral bekend vanwege haar steun bij aankopen voor het Nederlands openbaar kunstbezit, wil musea in deze moeilijke tijd een hart onder de riem steken. Daarom heeft zij besloten de kunstmusea de mogelijkheid te bieden om met een financiële tegemoetkoming van maximaal € 10.000 een presentatie in te richten rond één of meer werken uit de eigen verzameling. Klik hier voor meer informatie.

'Met dit initiatief hopen wij musea nieuwe energie te geven in deze moeilijke tijden. Zo kunnen zij dan nog eens benadrukken hoe interessant, rijk en verrassend hun vaste collecties zijn', aldus Fusien Bijl de Vroe (directeur Vereniging Rembrandt). Voor dit project was € 150.000 gereserveerd, maar de Turing Foundation bood aan dat bedrag te verdubbelen. Bij toekenning wordt rekening gehouden met een verdeling tussen grote en kleine musea en een spreiding door heel Nederland.

In deze uitzonderlijke tijd waarin museumbezoek lastig is, wachten liefhebbers met ongeduld op het weerzien met de vaste collecties van de musea. Dit blijkt ook uit de vele ontroerende inzendingen die de Vereniging Rembrandt de afgelopen weken ontving naar aanleiding van haar campagne Kunst die je bijblijft. Het steeds weer kunnen terugkeren naar dat ene kunstwerk dat ooit zo’n indruk maakte, blijkt voor velen van grote betekenis.

Ook deze website maakt gebruik van cookies zodat we de website nog makkelijker en persoonlijker kunnen maken voor u.Bekijk ons cookiebeleid