Lid worden

Alle berichten over aanpak van de crisis

Extra coaching voor zorgprofessionals

Sterk in je werk : Extra coaching voor de zorg

De coronacrisis vraagt een enorme inspanning van de mensen die in de zorg werken. De druk op de zorg en de zorgprofessionals is ongekend hoog, nu maar ook na de acute crisis zal dat voorlopig aanhouden. Want nog steeds zijn er corona patiënten, de reguliere zorg keert zo langzamerhand terug én er kan mogelijk een tweede golf van patiënten komen. Hoe lang houden de professionals dat vol, wat is er nodig om mentaal vitaal te blijven en hoe is uitval te voorkomen?

Sterk in je werk : Extra coaching voor de zorg.

In vervolg op het project ‘Extra handen voor de zorg’, waarbij de Rotterdamse Zorg in samenwerking met Covid-19 extrahanden en Regioplus ruim 20.000 (oud) zorgprofessionals heeft gevonden en beschikbaar gesteld aan de zorgorganisaties, is het project ‘Extra coaching voor de zorg’ gestart. Om de (zorg)medewerkers ook op langere termijn vitaal inzetbaar te houden, groeit de vraag naar mentale ondersteuning. Binnen de organisaties zélf wordt daar op diverse manieren invulling aan gegeven. Bij groeiende vraag kan gebruik gemaakt worden van ‘Extra coaching voor de zorg’. Een persoonlijke coach voor iedere zorgprofessional die daar behoefte aan heeft.

2.000 coaches in de startblokken

Inmiddels is een database opgebouwd van ruim 2.000 coaches die zorgprofessionals en de mensen van ‘Extra handen voor de zorg’ mentaal willen ondersteunen in de coronacrisis. De deskundige coaches bieden een luisterend oor, personal coaching en verwijzen zo nodig door naar gespecialiseerde hulp. Zorgprofessionals kunnen in de gesprekken stoom afblazen en leren vaardigheden om weer sterk in hun werk te staan. Uitgangspunten zijn: deskundige en professionele coaches, snel, kosteloos, één vaste coach, neutraal.

Het project ‘Sterk in je werk: Extra coaching voor de zorg’ bestaat uit de werving en selectie van coaches, het ontwerpen van de processen en het ontwikkelen van de database en de digitale aanvraag en matchingstools. Alle informatie wordt onder ‘Sterk in je werk, zorg voor jezelf’ ontsloten. Met gerichte communicatie worden de zorgprofessionals geattendeerd en geïnformeerd over de mogelijkheden van ‘Extra coaching voor de zorg’. 

In samenwerking met vitale delta, Spring sterkgestart) onderzoeken we de meerwaarde en de resultaten van ‘Extra coaching voor de zorg’ en dragen we bij aan verduurzaming van preventieve mentale ontwikkeling van zorgprofessionals en de inrichting van structurele financiële middelen daarvoor.

‘Extra coaching voor de zorg’ is ontstaan vanuit een samenwerking tussen RegioPlus, CNV, Covid-19 extra handen, de RotterdamseZorg, ministerie van VWS en de beroepsvereniging coaches.

Dit initiatief wordt ondersteund door de Goldschmeding Foundation voor Mens, Werk en Economie. De Goldschmeding Foundation werkt aan een inclusieve en duurzame samenleving vanuit de overtuiging dat een betere wereld ontstaat als mensen elkaars belangen dienen. Hiervoor ondersteunen zij innovatieve praktijkprojecten en excellent wetenschappelijk onderzoek binnen de thema’s Inclusieve Arbeidsmarkt, Circulaire Economie en Menswaardige Economie.

Ook deze website maakt gebruik van cookies zodat we de website nog makkelijker en persoonlijker kunnen maken voor u.Bekijk ons cookiebeleid