Lid worden

Alle berichten over aanpak van de crisis

Er is honger in Nederland!

Door Haella Stichting Gepost op 6 november 2020
De crisis raakt velen, maar voor een grote groep mensen in Nederland zijn de gevolgen levensbedreigend; ze hebben niet of nauwelijks te eten.

Het einde van de coronacrisis is nog niet in zicht. De crisis raakt velen, maar voor een grote groep mensen in Nederland zijn de gevolgen levensbedreigend; ze hebben niet of nauwelijks te eten. 

Een groep vermogensfondsen (Stichting RCOAK, de Haëlla Stichting / Kleinecoronahulp, Kansfonds en Fonds 1818) heeft in samenwerking met het Rode Kruis, Stichting Urgente Noden Nederland (SUNN) en Voedselbanken Nederland een onderzoek laten uitvoeren onder maatschappelijke initiatieven. Hieruit blijkt dat er op dit moment twee groepen zijn die het hardst geraakt worden: de mensen die net buiten de criteria van de voedselbank vallen en mensen zonder papieren die hun hele inkomen zien wegvallen. Nieuwe samenwerkingen en manieren van werken blijken nodig om de crisis het hoofd te bieden. Leest u hier verder!

Ook deze website maakt gebruik van cookies zodat we de website nog makkelijker en persoonlijker kunnen maken voor u.Bekijk ons cookiebeleid